safaritent

Van Kramperen naar Glamperen

Bij kamperen wordt al snel gedacht aan kleine tentjes en veel ongemakken. Echter kan een vakantie waar je gaat kamperen ook zeker luxe zijn. In deze blog geef ik een aantal tips om jouw kampeervakantie zo luxe mogelijk aan te laten voelen.

De safaritent

Een uur bezig en nog steeds staat hij er niet… De ongemakken en irritaties bij het opzetten van een tent zijn niet te tellen. Sommige zijn gedreven in het opzetten van hun tent, maar sommige mensen moeten echt strijden. Voor deze laatste groep zijn er natuurlijk ook andere opties. Zo kun je natuurlijk een opgooitentje kopen, dan ben je gelijk van dat hele gedoe af. Echter zijn die tentjes nou niet echt groot. Hou je dus wat meer van luxe en heb je geen zin om je eigen tent op te zetten? Zoek dan een accommodatie waar ze al vaste tenten hebben. Er zijn namelijk diverse campings waarbij de grote luxe safaritent al helemaal opgezet en klaar is als jij aankomt. Dan kan je gelijk starten met het genieten van je vakantie. Sommige safaritentjes zijn zelfs zo luxe ingericht dat er keukentjes en ligbaden in verwerkt zijn. Zodoende kan je dus genieten van een tent met de luxe van een appartement.

Benodigdheden

Behalve je luxe tent zijn er natuurlijk een aantal items die je niet kan missen op deze vakantie. Zo heb je bijvoorbeeld een zaklamp nodig om je weg te kunnen vinden in het donker. Als je het fijn vindt om in de schemering nog in de buitenlucht te kunnen zitten voor je tent is het belangrijk om een aantal grondlampen mee te nemen. Daarnaast is het erg belangrijk op een anti muggenspray te gebruiken, je voelt je immers niet heel flatteus als je onder de muggenbulten zit. Ook zijn er tegenwoordig anti muggen kaarsen, let echter wel op dat je een kaars niet zonder toezicht aan laat. Vergeet ook niet een paar slippers die je kan gebruiken als je naar het toiletgebouw gaat of als je wilt douchen. Neem naast deze echte benodigdheden ook een aantal items mee die voor jou echt de sfeer maken. Zo is het leuk om wat sfeer in de tent te creëren met kerstlichtjes die werken op batterij. Of neem een zak marshmallows mee om te roosteren bij een kampvuur of bbq. Ook is het fijn om een warmwaterkruik mee te nemen zodat jij geen kou hoeft te leiden bij de frissere nachten.

Geef een reactie