zoeken

Is alles wat op internet betrouwbaar?

Als je een grote uitgave doet, dan wil je toch alleen maar de beste kwaliteit hebben? Als je dure materialen snel kapotgaan, word niemand vrolijk. Daarom is het belangrijk om van tevoren goede informatie in te winnen op internet. Zo ook mijn zoektocht, wat is de beste e-bike die momenteel op de markt te verkrijgen is? Zijn bedrijven wel zo eerlijk over de test resultaten, en wat vindt de consument ervan?

 

 

Wat moet ik beloven en wat niet?

Ik ben wel behoorlijk wantrouwend als het gaat om goede reviews en test resultaten van bedrijven. Wie controleert deze informatie? Klopt dit echt wel? Bij het intypen van de beste e-bike op internet krijg je gelijk de 2 grootste merken boven aan te zien. Is dit wel eerlijk behaald? De eerste en tweede plek op internet? In mijn omgeving heb ik veel positieve verhalen gehoord over e-bikes, echter zijn deze fietsen al een paar jaar oud dus ik ga ervan uit dat er al beter e-bikes te verkrijgen zijn. Ik besloot toch wat informatie in te winnen bij een fietsenwinkel, zij zijn tenslotte de kennis op dit gebied, hoopte ik.

 

 

Meerdere fietsenwinkels

Het probleem bleek al te beginnen bij het binnen stappen bij bepaalde fietsenwinkels, er zijn namelijk ook winkels die maar 1 bepaald merk verkopen, dat leek mij niet echt betrouwbaar. Bij een andere fietsenwinkel, wat verder bij ons in het dorp, worden meerdere merken verkocht. Ik besloot daar meer informatie in te winnen en af te gaan op zijn advies. Hij raadde mij de Stella fiets aan aangezien deze de modernste is in zijn soort. Zij maken ook ieder jaar meerdere modellen waarbij de motor en accu weer gedeeltelijk zijn aangepast voor een nog beter resultaat. Je kunt ervoor kiezen om de motor voor op de fiets te willen of achter. Het verschil is dat je bij de motor voor het idee hebt dat je wordt meegetrokken en achter het gevoel hebt dat je met de wind mee fietst, ik koos voor het tweede. Na een lang stuk te hebben gefietst op een testfiets werd ik blij verrast. Ik had zo’n half uur gefietst, een beetje door het dorp heen en door een parkje heen. Na een half uur was er nog geen streepje van de accu verbruikt. Dat betekent dat ik gewoon lange stukken kan fietsen zonder tussendoor de accu op te moeten laden. Daarnaast beloofde de beste man de fietsenwinkel mij dat er een hele lange garantie op de accu en motor zat, om hoge kosten na aanschaf te voorkomen. Erg fijn om goede service te ontvangen bij zo’n dure aankoop.

Geef een reactie