Een stedentrip door eigen land

De meeste Nederlanders gaan elk jaar op vakantie. Er zijn vele prachtige locaties wereldwijd waar we naar reizen. Maar hoe zit het eigenlijk met ons eigen kleine landje? Jaarlijks komen er vele toeristen vanuit de hele wereld naar Nederland om ons land te bekijken. En grappig genoeg zullen maar weinig Nederlanders de tijd nemen om hun eigen steden eens goed te bekijken. Maar onze steden hebben natuurlijk ontzettend veel moois te bieden. Daarom bespreken we in dit artikel de beste manieren voor een stedentrip in eigen land.

Welke steden?

De eerste vraag is natuurlijk welke steden je gaat bezoeken als je een stedentrip in Nederland gaat doen. Het is logisch om de grote steden op de lijst te zetten, de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn natuurlijk mooie steden om te bezoeken. Maar wij raden zelf ook de steden Breda en Maastricht aan in het zuiden van het land. Dit zijn twee prachtige steden met een rijke geschiedenis en historische gebouwen.

Vervoer

We leven nou niet bepaald in een gigantisch land. Wanneer je een stedentrip door eigen land doet is de volgende vraag natuurlijk wat voor vervoer je gaat gebruiken. Als je je stedentrip met de auto of met de trein doet ben je in een uurtje of sneller in de volgende stad. Dit is prima als je je volle focus wilt leggen op de steden die je wilt bezoeken maar het is natuurlijk ook een heel leuk idee om een langzamere manier van reizen te kiezen. Je kunt bijvoorbeeld gaan fietsen of zelfs wandelen. Er zijn vele mooie wandelroutes door het land. Op deze manier zie je veel meer van de omgeving en sta je meer stil bij de reis zelf.

Verblijf

De laatste vraag om te beantwoorden is waar je gaat verblijven. Aangezien Nederland zo klein is ben je eigenlijk altijd slechts 3-4 uur verwijdert van je huis. Maar als je het echte stedentrip gevoel wilt hebben is het misschien wel een goed idee om in een reisverblijf te slapen. Als je wat geld beschikbaar hebt en met je partner gaat reizen kun je misschien mooie hotels boeken. Zelf was ik in een prachtig hotel Rotterdam laatst. Als je alleen reist en niet zoveel geld beschikbaar hebt kun je misschien beter in een hostel verblijven. In een hostel is het ook heel erg gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten. Zo kun je tijdens je stedentrip in eigen land leuke mensen, vaak uit het buitenland, ontmoeten.

Geef een reactie