Alles over kamperen

Kamperen betekent voor veel mensen ultieme vrijheid. Er is geen enkel ander soort vakantie die je zoveel vrijheid aanbied als kamperen. Je hebt er ook totaal niet veel voor nodig, een tent, een slaapzak en met een matje kun je letterlijk overal staan waar je wilt. Maar ook luxe kamperen zoals met een Glamping tent, of juist heel basic zoals kamperen bij de boer is een super leuke en avonturistische manier van vakantie vieren.

Wild kamperen

Kamperen is leuk, maar wildkamperen is de overtreffende trap. Je bent volledig één met de natuur, gaat helemaal back to basic. Het is een unieke ervaring voor die iedereen die gek is op de natuur. Er is eigenlijk maar één probleem: het mag niet overal.

Wildkamperen is in feite al precies wat het woord zegt: kamperen, maar dan in het wild. Dus op plekken die niet per definitie voor kamperen bedoeld zijn. In het bos, op de heide, in de bergen en ga zo maar door. Ga je wildkamperen, dan accepteer je dat je geen faciliteiten hebt die je enige vorm van luxe kunnen bieden. Het is de meest basic vorm van kamperen, zonder elektriciteit of sanitair. Het heeft ook veel voordelen, want de rust om je heen is een verademing. Door op deze manier een (of een paar nachten) in de natuur door te brengen, ga je de kleine dingen in het leven meer waarderen. Er is wat mij betreft geen betere manier van ontspanning te bedenken.

Camping in Frankrijk

Frankrijk is en zal voor altijd de meest geliefde vakantiebestemming blijven voor de zomer. Dit heeft te maken met de veelzijdigheid van het land. Frankrijk heeft grote steden, middeleeuwse dorpen, hoge bergtoppen en heerlijke kusten waar je lekker kunt zwemmen en zonnen. Ben je opzoek naar een lekkere kampeerplek waar je goed kunt uitrusten en kan genieten van de mooiheid van het land? Ga dan naar Frankrijk.

Overige Campings

Camping Grande Métairie werd onlangs compleet gerenoveerd en heeft alles wat je je maar kunt wensen.

Er is een prachtig tropisch zwemparadijs met glijbanen, watervallen en een zwemrivier. Je waant je er met een beetje fantasie in de Cariben! Er is een heus boomklimpark met een tokkelbaan maar ga je liever naar het strand dan zijn die ook vlakbij.

De Atlantische oceaan is een perfecte plek voor waterratten. Ben je opzoek naar een glamping accommodatie die aan de kust ligt, misschien is Camping Mayotte Vacances dan een van de beste keuzes voor jou. De Camping ligt op een prachtige plek direct gelegen aan het meer van Biscarosse. Het strand ligt 13 kilometer verderop.

 

Geef een reactie